sevi-sari-kadinlara-ozel

Kadınlara özel projenin başarılı mimarı Sevi Sarı

Başarılı ve ödüllü iş kadını Sevi Sarı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı, Türkiye’nin özel kadınları ile ilgili belgesel ve kitap olması düşünülen projesi son aşamasına geliyor.

Amasya’nın ilçesinden dünyaya bir başarı örneği
Sevi Sarı, Amasya’nın küçük bir ilçesinde doğmasına rağmen kendi kurduğu hayal dünyasındaki zenginlikleri “isteyen başarır” felsefesi ve inancı ile hayatına taşımış bir isim. Bu proje için de yaşadığı birçok olumsuzluğa rağmen yenilgiyi asla kabul etmeyip, yaşadığı dünyanın içine sığamayan enerjisi yanı sıra, huzurlu ve temiz hayatının verdiği ilham ile yola çıkmış.

“Ama” kelimesine sığınmayan kadınlar
Sevi Sarı, ülkesindeki beyni ile güçlü, “ama” kelimesine sığınmadan, başarma mücadelesine devam edip, sonunda kazanan kadınları araştırıyor. “Kimsenin bilmediği ücra köşelerde, Anadolu’nun bir köşesinde veya İstanbul’un göbeğinde ne beyinler yaşıyor, ne güçlü kadınlarımız var. İmkânsızlıklar içinde, medeniyetin ulaşamadığı yerlerde dünyaya değerli evlatlar yetiştirmiş anneler ya da ekonomik olarak çok güçlenmiş kadınlarımızdan söz ediyorum. Yani başarılı olmuş bir kadın olarak ülkemin başarılı ve güçlü kadınlarını, diğer kadınlara cesaret ve örnek olması için bir kitapta toplamak, bir belgesel yapmak istiyorum.” diyor.

Ticaret Ataşesi’nden destek
Sevi Sarı’nın projesi, Miami Başkonsolosu tarafından da destekleniyor. Özellikle Miami Ticaret Ataşesi Halit Akçağlayan, başarıları ile örnek bir Türk Kadını olan Sevi Sarı’ya projesinin zenginleşmesi ve gerçekleşmesi konusunda bizzat yardımcı oluyor. Projenin bu aşamasında, Türkiye’de valiliklere gönderilecek mektupla valiliklerden ve kadın kuruluşlarından bilgi konusunda yardım isteneceğini belirten Sevi Sarı, Türkiye’deki herkesin bu bilgi akışına desteklerini beklediklerini söyledi.

sevi-sari-kadinlara-ozel1

Miami Ticaret Ataşesi Halit Akçağlayan, Sevi Sarı’nın bu anlamlı projesinin en büyük destekçilerinden

Leave a Reply