Amerika’da 3 önemli dalda 3 Türk, hem de Amasyalı!

Kimler mi ?

Amerika’da yaşayan ve adını sıkça duyduğumuz başarılı bir Türk kadını Sevi SARI, hem de Amasyalı… Aynı başarıyı bir başka dalda yakalamış bir başka Türk, Eric Erkan NUR, o da Amasyalı, çok önemli bir emlakçı olan Erkan bey ABD’de sayılı emlakçılardan biri…. Ve; Amerika’da yapılan kültürel bir sanat etkinliğine yaptığı resimlerle katılan Şule Dinçel SARIKAYA, o da bir Türk ve Amasyalı… Hemde Taşova Belediye Başkanı Özgür ÖZDEMİR’in kardeşinin kızı. Bazen diyoruz ya haber yapmak sadece yaşanan olayları halka duyurmak değildir. Bazen güzelliklerin yaşanabilmesine de katkı sağlamanız gerekir. Haberciliğin ulusal manada , yerel mana da da karşılığı budur. Okurlarına ve topluma faydalı olmak.  İşte bu zamana kadar yaptığımız haberlerin nelere ve nereye hizmet ettiğinin kanıtlarından biridir Sevi SARI’ya karşı olan medyatik duyarlılığımız. Biz sadece kişisel manada değil, onunla ülkemize ve Amasyamıza nasıl faydalı oluruz hesapları içerisindeydik. Bir yanda engellilerle ilgili çalışmalarımız, diğer yanda Amasya konusunda. Hepsini bir sürahiye dolduramasak da bardak bardak biriktiriyorduk. İşte bu birikimin güzel bir neticesini bu günlerde gördük.

Türkiye’den Amerika’ya kültürel bir etkinlik adına yol alan, yapmış olduğu birbirinden güzel sanat eserlerini Miami’de sergileyecek olan Amasyalı bir hemşerimiz Şule Dinçel SARIKAYA bizim aracılığımızla bir başka Amasyalı ve ABD’de Türk kadınını başarıyla temsil eden Sevi SARI ile biraraya geldi. Şule Dinçel SARIKAYA yaptığı bu güzel çalışmaları ile Dünya’ya açılmış bir sanatsal elçimiz.

Amerika’da bir çok başarıya imza atan Sevi SARI, bir başka başarılı Türk kızı Şule Dinçel SARIKAYA’yı açmış olduğu sergide bulmuş ve kendisiyle son derece yakından ilgilenmiş. Oradaki çok harika bir ada olan Birckell Key ‘de başarılı misafini ağırlamış ve kendisiyle çok hoş sohbetlerde bulunmuş. Kendisiyle görüştüğümüzde, Müslüm bey sizin sayenizde bu dünya tatlısı bir hemşerimle tanıştım, onun yaptığı eserleri Miami’de görmek bizi çok onurlandırdı. İşte size bu nedenle yürekten teşekkürler ediyorum Ben size her zaman”küçük dev adam” diyorum. İşte hizmet ve memleket sevdası böyle olur. Biz Şule’yi görmekle çok mutlu olduk, oda burada bizi görmekle çok mutlu oldu. Siz yaptıklarınızla her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz diye konuştu. Ayrıca Şule Dinçel içinde çok sempatik, şeker ve yetenekli bir kız diye ekledi. Şule ülkemin gururu onu tanıdığım için çok mutluyum diyerek duygularını dile getirdi. Aynı duyguları yaşayan Amasyalı diğer hemşerimiz ABD’de bir emlak kralı olan Eric Erkan NUR , bir hemşerimizin Miami’de ki sanatsal sergisinde bulunmak çok güzel bir duygu diye konuştu.

Bizlerde Amasya’nın Sesi Ailesi olarak ve kişisel olarak ben böyle bir karşılaşmaya vesile olduğumdan çok onur duydum. Bir yanda ABD’de başarılı bir Türk kadını Sevi Sarı, diğer yanda emlak kralı Eric Erkan NUR ve diğer bir yanda oraya sanat eserlerini dünya ya tanıtmak için giden Şule Dinçel SARIKAYA….
Sizlere yürekten Teşekkürler…

http://www.asamasyaninsesi.com/kultur-sanat/amerikada-basarili-3-turk-h1721.html

Leave a Reply