abdpost.com

Miami’de yaşayan başaralı Türk İş Kadını Sevi Sarı, Art Basel Miami Beach ziyaretinden izlenimlerini ABDPOST takipçilerine paylaştı.

Art Basel Miami Beach, 2002’den bu yana çağdaş sanata ev sahipliği yapıyor.  Bu yıl da,  her aralık ayının ilk haftasında olduğu gibi sanatın kalbi Miami’de attı.  3- 6 Aralık tarihleri arasında sanatseverleri misafir eden fuarda  dünyanın dört bir yanından 267 galeri ağırlandı.

Miami’nin en köklü sanat fuarı olma özelliğini taşıyan etkinliğe gerek Avrupa gerek Amerika’dan birçok önemli galeri katıldı. Yükselmekte olan genç sanatçıları temsil eden dinamik galerilerin katıldığı etkinliğin katılımcıları arasında Anat Ebgi, Night Gallery ve White Columns gibi galeriler yer aldı.

Fuar programı, koleksiyon ziyaretleri ve film gösterimleri gibi etkinlikler bakımından da son derece zengindi. Art Basel Miami,  Art Miami ve Design Miami gibi keyifli uğrak noktalarının yanında, bu yıl ziyaretçilerine ilginç bir fırsat da sundu. Sanatçı Trevor Paglen deniz altındaki internet kablolarını göstermek için sanatseverleri dalışa davet etti. Ayrıca, birbirinden seçkin tasarım galerilerini ağırlayan fuar yalnızca çağdaş tasarıma değil, 20. yüzyılın seçkin tasarım örneklerine de yer verdi.

Bu yıl, 3-6 Aralık tarihlerinde açık olan Art Basel Miami Beach, dünyaca ünlü galerilerin ve konukların yanında Türkiye’den de bir çok ünlü sanatseverin akınına uğradı. Her yıl düzenlenen bu fuara ilginin çok olması,  sanata verilen önemin göstergesi olarak memnuniyet vericiydi.

Fuar suresince değişik etkinliklere katılıp, Miami Beach Convention Center’daki etkileyici gösterileri izlemek ve günü Botanik Garden’da keyifle dolaşarak sonlandırmak güzeldi.

Leave a Reply