TurkishNY.com’da yayinlanmistir.

Monday, 24 November 2008

 

Bir yıl önce Florida-Amerika Türk Radyosu’nun yeni kurulduğu günlerde radyomuza konuk ettiğimiz, Ataturk’ün bize emanet ettiği yaşayan en onemli kişilik olan, manevi kızı sayın Ülkü Adatepe, studyomuzda tekrar bizlerle beraber oldu ve Atamız ile yaşamış olduğu hatıralarından basedereken, bir kez daha anladık ki Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kişiliğe sahip olan bir ulusun mensubu olmak cok gurur verici bir şey.

Mustafa Kemal Atatürk Derneği’nin iletişim desteği ile çesitli eyaletlerde hazırlanan Atatürk konulu kompozisyon yarışmasının Florida eyaletinde yapılacak bölümünü Florida Türk Amerikan Derneği ve Florida-Amerika Türk Radyosu olarak bizler üstlendik..!

İlk görevimiz Sarasota’da kaldığı oğlu Ali Bey’in evinden Ülkü Hanım’ı alıp Miami’ye getirmekti, 4 kişilik Florida Amerika Türk Radyosu ekibi olarak yola çıktık ve yaklaşık dört saatlik uzun yolculuğun tamamını reklam bölümü yetkilisi Tuba arkadaşımızın heyecanını yenebilme çabası ile geçirdik. Atatürk’e dokunmuş Atatürk ile birlikte yaşamış bir insanla ilk kez tanışmanın heyacınını çok yoğun hisseden Tuba’yı sakinleştirerek Sarasota’da Ülkü Hanım’ın kaldığı eve geldik.

Ormanın içinde çok güzel ve Atatürk resimleri ve Atatürk heykelinin bulunduğu eve girdiğimizde sıcacık güleryüzlü bir bey olan Ülkü Hanım’ın oğlu sayın Ali Bey bizlerii karşıladı ve hemen arkasından yine sıcacık, sevimli gülümsemesi ile sayın Ülkü hanım belirdi, samimi selamlaşmalar sarılmaların arkasından, eşim Kenan Sarı heyecandan dili tutulmuş olan Tubayı kolundan tutup “Tuba sizi görmekten çok heyecanlandı” diyerek Ülkü hanımın yanına oturtarak heyecanının geçmesini sağladı, tabiki bu dugusal ortam hepimizi çok etkiledi ve gözlerimizin yaşarmasına neden oldu.

Beni ve Tubayı iki yanına oturtan Ülkü hanım, bize o büyük o özel insanı anlatırken özellikle etraftaki Atamızla birlikte olduğu resimleri eline alip o anları tekrar yaşıyormuşcasına anlatmasının keyfini yazıya dökmek tabiki imkansız. Bu arada Ali beyin mükemmel evsahipliği, çok uzun zamandır Amerikada yaşayan bu sıcak insanın Türk misafirperverliğinden hiç bir şey kaybetmemiş olmasıda ayrıca dikkate değerdi..! Orada geçirdiğimiz çok duygulu anların arkasından Ülkü Hanımı da alarak Miami ye gelmek üzere tekrar yola koyulduk.

Yolculuk esnasında, Atamızla ilgili muhabbetler koyulaştıkça yol daha keyifli hale geliyordu

35 sene önce geldiğini söylediği Miami’nin en meşhur caddesi olan Güney Plajında (South Beach) kompozisyon yarışması ödül sponsoru olan Mezun.Com dan arkadaşlarımızın daveti üzerine, hareketli ve güzel bir yerde uzun bir akşam yemeği yedik.

Ülkü hanım yaşına rağmen inanılmaz enerji ve hayat dolu bir kişilik, bir çok yonü ile halen Atamızın minik Ülküsü olarak kalmayı başarmış ve her yaşta insanla arkadaş olabilecek inanılmaz sevimli ve sıcak bir insan.

Kahkahalar ve neşe içinde geçen yemeğin arkasından, sayın Ülkü Adatepeyi kendi evinde misafir edecek olan ve her olayda arka planda kalmayı tercih eden , hertür yardım organizasyonuna karşılık beklemeden katılan sevgili büyüğümüz Feray Girginin evine geldik.

Dolu dolu ve çok verimli üç gün..!

Feray Girgin, Doğukan Manço ve ben Sevi Sarı, Ükü Hanım’la geçirdiğimiz zaman içerisinde kendisinin enerjisine hayran kaldık, insanüstü bir enerji ile herkesin isteklerine karşılık vermeye çalışması hepimizi çok etkiledi. Florida Atatürk Okulu ve Florida Turk Derneği’nin ayrı ayrı hazırladıkları harika organızasyonlarda Atatürk okulu oğretmenlerinden Sevgili Nazmiye Hanım kücük bir konuşma yaptığı sırada çocukken Ülkü Hanım’a çok imrendigini hatta sevimli bir şekilde, birazcik onu kıskandığını soylemesi hepimizin çok hoşuna gitti.

Atamızın minik Ülkü’sünün aramızda bulunup pozitif enerjisini hepimize yayması bizleri çok onurlandırdı, kendisinin bu sevimliliğinin uzun yıllar sürmesini dileyerek sağlıcakla kalın diyorum

 

Son günlerde büyük tartışma konusu olan Mustafa isimli filmle ilgili Ülkü Hanım’ın bugünkü radyo programımızdaki açıklamalarını dinleyemeyenler için buprogramın tekrarını bir hafta boyunca çeşitli saatlerde http://www.floridaturkradyosu.com/adresinden dinleyebilirsiniz.

Saygı, sevgi ve güler yüz dileklerimle

Sevi Sarı

Leave a Reply